Reklama
 
Blog | Pavel Forst

Necid a Bednář zase chybí

Stejně jako velké množství lidí, i já jsem čekal, že změna reprezentačního kouče přinese změny v kádru a šanci budou dostávat mladší hráči. Jenže Petr Rada staví na Brücknerově taktice. Proč?

Nominace na říjnové zápasy nepřinesla žádné změny, opět se sází na zkušené, ale trápící se hráče. Čech je v brance jednička a je celkem jedno, kdo mu bude krýt záda, proto Daniel Zítka a Jaroslav Drobný jako nahrádnící mě nijak nepřekvapili. V obraně se příliš změn udělat také nedá a Grygera, Jankulovski, Rozehnal, Ujfaluši, Kadlec a Pospěch jsou v nominaci zaslouženě.

To se však nedá říct u záloze a útoku. "Věřím mým hráčům, že zápasy zvládnou. Snad z toho vytěžíme maximum," řekl Rada. Tudíž v nominaci máme Stanislava Vlčka, Fenina, kteří toho v poslední době moc neukázali, nebo také Slepičku, který ma na kontě jeden reprezentační start.

Nabízí se otázka: Kde je Necid? Kde je Bednář? A kde jsou další hráči, kteří mají momentálně lepší formu, než polovina naší nominace. Že je Necid mladý? Co na tom. Je to momentálně nejlepší útočník v lize. Bednář ve West Bromwich Albion v Premier League má na kontě 6 zápasů a 3 góly, což je minimálně solidní bilance. K tomu však připočítejme minulou sezónu, kdy Bednář opravdu válel, a stejně pozvánku do reprezentace nedostal.
Je sice pěkné mít v týmu Slepičku, o kterém můžeme říct, že je zkušený. Bude mu přece 28 let, nicméně reprezentace by se snad měla skládat z hráčů, kteří mají aktuálně nejlepší formu.

Reklama

Vemte si Anglii, kde největší modla Michael Owen nebyl do reprezentace povolán, ale dala se například šance Theu Wallcotovi nebo jiným, aktuálně lepším útočníkům.
Na co budeme čekat? Proč všude ve světě dávají šanci mladým hráčům, jen u nás tam naši pořád cpou své "osvědčené" koně?