Reklama
 
Blog | Pavel Forst

Internetová anonymita a čeští debilové

Internet. Místo neomezených možností. Ano, na internetu najdeme vše. Od kuchařských receptů přes výrobu výbušnin až po aktuální zprávy z domova nebo ze světa. A právě zpravodajské servery patří mezi nejnavštěvovanější stránky na internetu, a jak už to tak v dnešní době bývá, ke každému článku můžeme psát své vlastní názory.

A právě diskuze na zpravodajských serverech je útočiště spousty lidí, kteří musí mít nějaké komplexy. Jak jinak si vysvětlit nenávist, která přímo srší z jejich komentářů? Drtivá většina příspěvků je psána jako urážka a komentáře jsou plné vulgárních slov. Proč jsme takoví? Čtu článek o lidské tragédii a nestačím se divit, jaká prasata se za internetovou anonymitu skrývají.

Jak proti nim bojovat? Server Aktuálně vydal rezolutní prohlášení, že své diskuze bude s maximálním nasazením moderovat. Je to však možné? Není. Například dnes u nejnovějších článků o Václavu Havlovi, jeho zdravotním stavu a jeho operaci v pražském Motole jsou jak na iDNES, Aktuálně, tak i na Novinkách zavřeny diskuze z důvodu, že obsahují mnoho vulgárních výrazů.

Já sám jsem některé komentáře četl a jen jsem kroutil hlavou, jaký mají pánové XY na věc názor. Spousta diskutérů píše o Havlovi velmi razantně a hnusně. Diskutéři píší, že by nebylo na škodu, kdyby nás Havel opustil úplně.

Reklama

Kde to proboha jsme? To lidé zapomněli, kdo vlastně Václav Havel je? Je to jeden z mála lidí, kteří se dokázali postavit tehdejšímu režimu a stát si za vlastním názorem. Ano, je to jen člověk a dopustil se několika chyb a mylných rozhodnutí. Ale kdo ne? Byl za své politické postoje několik let vězněn, zatímco ostatní s úsměvem budovali socialistický stát a dnes si hřejí své zadky třeba v pravicových křeslech. Havel byl strůjcem dnešní demokratické doby, svobody slova, aby se dočkal tohoto?