Reklama
 
Blog | Pavel Forst

Kdo zvedne nad hlavu Stanley Cup?

Hokejová sezóna vrcholí. Po finále domácí extraligy a Mistrovství světa v Kanadě, je na řadě další velký souboj. Tentokrát o vítěze zámořské NHL. Proti sobě nastoupí kluby, kteří hráli po celou sezónu výborně a do poslední série Play-off se dostali určitě zaslouženě.

Pittsburgh v čele se Sidney Crosbym nastoupí proti zkoušenějším hráčům Detroitu, jehož barvy hájí i veterán Dominik Hašek. Ten však se však musí spokojit s rolí brankářské dvojky a přenechat tak místo Chrisu Osgoodovi.

Oba týmy vlastní skvělé hráče. Ať už je to zmiňovaný Sidney Croby, Jevgenij Malkin nebo na druhé straně Henrik Zetterberg či Pavel Dacjuk.

Příležitost se pro Pittsburgh rýsuje vskutku
veliká. Vždyť ve finále už nebyli celých 16 let. Současný systém třiceti klubů a platových stropů totiž nedává
moc srovnatelných šancí dvakrát. Stačí se podívat na finálové dvojice
posledních let. 2004: Calgary – Tampa Bay, 2006: Edmonton – Carolina, 2007: Anaheim – Ottawa. Na vítězné dynastie, jak je známe z historie NHL, můžeme s
klidem zapomenout.

Reklama

Sidney Crosby si to uvědomuje říká: "Buď teď, nebo nikdy". Právě Sidney Crosby je hlavní postava Penguins. Sám Wayne Gretzky o něm pověděl, že pokud někod překoná jeho rekordy, bude to právě Sidney Crosby. Vždyť v první sezóně NHL vyhrál hned kanadské bodování se 132 body.

Sázkové kanceláře finálový duel vidí ve prospěch Detroitu, kde kromě Haška také hraje Jiří Hudler. Red Wings jsou mírní favorité i tím, že první zápas začínají doma. Takže pokud by série dospěla až do posledního sedmého utkání, Detroit by měl výhodu domácího ledu.

A jak to vidíte Vy? Komu Stanley Cup přejete více? Detroit? Pittsburgh?